Wil het oog echt wat?

Het oog wil ook wat
In een eerder artikel ‘Het oog wil ook wat’ gaf ik aan, dat het belangrijk is om bezoekers op je website of weblog vast te houden en dat daarvoor een mooie opmaak van de website of het weblog belangrijk is. De bezoeker vasthouden door een aangename vormgeving en door weinig kleurstellingen te gebruiken. De bezoeker van de site mag niet schrikken van flitsende en flikkerende plaatjes. Er zou een goed menu moeten zijn en nog een aantal van dat soort zaken.

Drijfveer
Ik sta nog steeds achter de inhoud van dat artikel. Ik werk zelf bij mijn weblogs en websites volgens die principes. Drijfveer daarbij is voor mij natuurlijk het trekken van bezoekers en het vasthouden ervan maar een net zo belangrijke drijfveer voor mij is, dat ik wil dat mijn site er ook in mijn ogen aantrekkelijk uitziet.

Twijfels
Toch begin ik steeds meer te twijfelen of het écht noodzakelijk is om aandacht te besteden aan de vormgeving en de uitstraling van de webpresentatie. Ik ben in de afgelopen weken websites tegengekomen die heel veel bezoekers hebben en die ook nog succesvol zijn met het verkopen van producten of diensten. Ik beweer niet, dat ze het beter doen dan websites die wel aandacht besteden aan de genoemde aspecten maar ze doen het beslist niet slechter. Er is mij zelfs een project aangeboden om over te nemen waarbij ik schrok van de opmaak en nog meer schrok van het succes dat de site boekt.

Voorbeelden
Ik wil hier geen Nederlandse of Belgische voorbeelden tonen omdat ik dat een beetje link vind. Ik heb een drietal websites uit het buitenland als voorbeelden van naar mijn mening lelijke websites geselecteerd (er zijn er veel meer hoor). Onthoud wel, dat ze succesvol zijn, er wordt geld mee verdiend! Ik zeg ook niks over de producten die worden verkocht want die zijn misschien wel degelijk in orde. Het gaat mij om de zegswijze: ‘Het oog wil ook wat’.
Blijkbaar is de bezoeker toch minder kieskeurig dan door velen wordt aangenomen.

arngren

frnz

lingscars

Hier kun je reageren »

starter op 4 november 2009 in Weblog, Website

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten