Wat is de ideale dag om een nieuwsbrief te versturen?

nieuwsbriefHet is een vraag die me al langer bezighoudt. Als ik een nieuwsbrief verstuur, dan wil ik ook graag dat veel mensen hem lezen. Bestaat er zoiets als een ideale dag? Je leest er meer over in dit artikel.

Doe mee aan de poll aan het einde van dit artikel !

Hoe vaak een nieuwsbrief versturen?

Voor een aantal van mijn projecten werk ik met het maandelijks versturen van een nieuwsbrief. Ik doe het om in contact te blijven met de bezoekers van mijn websites maar ook om deze bezoekers terug te halen naar mijn websites. Ik wil met mijn nieuwsbrief iets toevoegen aan de inhoud van de websites. Ten slotte is het ook een promotie voor mijn projecten.
Ik heb heel bewust gekozen om de abonnees niet te overladen met nieuwsbrieven, omdat ik denk dat bij een wekelijkse nieuwsbrief meer mensen deze ongelezen in de prullenbak gooien. Daarnaast betekent een nieuwsbrief ook werk en dat kan ik bij een maandelijkse nieuwsbrief beter in de hand houden. Ten slotte moet ik ook iets te melden hebben, zodat de lezer ook weer geïnteresseerd is in de volgende nieuwsbrief.

Welke dag een nieuwsbrief versturen?

Ik heb ermee geëxperimenteerd. Ik heb mijn nieuwsbrieven op verschillende dagen verstuurd. Uiteindelijk ben ik blijven hangen bij de zondagochtend. Op die manier lezen de ontvangers de nieuwsbrief nog voor aanvang van een nieuwe werkweek. Het is ook een feit, dat mensen op zondag minder mail ontvangen dan op andere dagen. Bij heel warm weer stel ik de verzending van mijn nieuwsbrief uit tot dinsdag of zelfs tot de volgende zondag.
Het hangt natuurlijk ook een beetje van de thematiek van de nieuwsbrief af of de zondag de meest geschikte dag is. Voor mij in ieder geval wel.
Ik heb vastgesteld, dat de respons op een zondagse nieuwsbrief groter is dan op een nieuwsbrief die ik op een andere dag verstuurde. De zondag is dus voor mij de ideale dag om een nieuwsbrief te versturen.

Nooit doen

Ik zou nooit een nieuwsbrief op maandag of vrijdag versturen. Op de maandag is de kans heel klein, dat de nieuwsbrief gelezen wordt. De week is net begonnen, er is veel te doen en er komt waarschijnlijk veel andere mail binnen. Op vrijdag overheerst het weekend-gevoel al, ik denk geen goed moment om een nieuwsbrief te gaan zitten lezen.

Zakelijke nieuwsbrief

Voor een zakelijke nieuwsbrief (B2B) gelden wat andere zaken. Ook hier zijn de maandag en de vrijdag niet aan te raden. Maar zeker ook niet de zaterdag en de zondag. Bij een zakelijke nieuwsbrief zijn alleen dinsdag, woensdag en donderdag effectief te noemen.

Doe mee aan de poll

-maak een keuze voor de dag;
-maak een keuze voor wekelijks of maandelijks.

Wanneer verstuur jij je nieuwsbrief

View Results

Laden ... Laden ...

1 Reactie »

starter op 4 juli 2011 in Promotie

1 Reactie op “Wat is de ideale dag om een nieuwsbrief te versturen?”

  1. Tim reageerde op 06 aug 2011 om 22:35 #

    Interessant stuk! Heb me zelf ook met deze vraag bezig gehouden. Ik neig zelf naar de dinsdagochtend, maar de maandag en vrijdag zijn in ieder geval no-go’s inderdaad. Leuk stukje in ieder geval :).

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten