Ondernemingsplan bij de Kamer van Koophandel

KvK
Creative Commons License photo credit: mystic_mabel
Gisteren schreef ik hier over de vraag of het zinvol is om een ondernemingsplan te schrijven voordat je een eigen bedrijfje gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik gaf argumenten aan om iedere starter aan te moedigen om dat wel te doen.

Mijn ervaring van gisteren
In de loop van de dag wilde ik verder werken aan mijn eigen ondernemingsplan. Ik ben daar al een aantal weken mee bezig en ik wil het af krijgen om daarna advies in te winnen bij de Kamer van Koophandel en om me vervolgens als starter in te schrijven. Ik schrijf dat ondernemingsplan met behulp van een module die ik vond op de website van de Kamer van Koophandel. Je kunt er je werk onderbreken, opslaan en bewaren. De volgende keer kun je dan het bestand (dat zich inmiddels op je eigen computer bevindt) weer via de website van de KvK openen en je werkt verder. Ik wilde dus verder werken en ik moest tot mijn grote verbazing vaststellen, dat de pagina met de module ondernemingsplan niet meer bestond. In eerste instantie dacht ik aan een probleem met de website en ging ervan uit, dat de website later op de dag weer in orde zou zijn. Maar nee hoor, er verscheen een mededeling:
“Door een gerechtelijke uitspraak mag de KvK het ondernemingsplan niet meer aanbieden. Wij bieden u excuses aan voor het ongemak.”
Zo daar was ik dus mooi mee.

Veel werk, en nu?
Ik had inmiddels al veel werk en tijd gestoken in dat ondernemingsplan en moest vaststellen, dat het bestandje op mijn computer met geen enkel programma te openen was. Nadat ik de KvK had gemaild ontving ik een antwoordmail waarin men mij mededeelde, dat ik het bestand tot 15 oktober op de site van de KvK via een speciale tool kan converteren naar een Word-bestand.
Ik ben heel blij dat ik mijn werk in ieder geval kan redden – tenminste als die aangeboden tool werkt. Dat zal ik morgen maar eens uitproberen.

Eigenaardig
Ik vind het eigenaardig, dat de rechter blijkbaar een of ander softwarebedrijf in het gelijk heeft gesteld. Een of ander softwarebedrijf, dat de succesvolle module van de KvK als concurrentie ziet voor betaalde software. De Kamer van Koophandel doet er alles aan om startende ondernemers van klein tot groot van dienst te zijn en dan is er een rechter die dat blijkbaar anders ziet. Er zat zelfs geen overgangsregeling in waarbij ondernemingsplannen die reeds in de maak waren voor een bepaalde datum afgerond hadden moeten zijn.

Hier kun je reageren »

starter op 24 september 2009 in Starter

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten