Mijn projecten uitmesten

mijn projecten uitmestenDe voorbije week was een week met veel denkwerk. Hoe kan ik meer aandacht geven aan de projecten die redelijk goed presteren, zodat ze nog wat beter draaien? Ik heb ruim de tijd genomen om hierover na te denken. Hoe ik dat heb gedaan kun je in dit korte artikel lezen.

Aanpak

Mijn werkdag begon omstreeks 8 uur in de ochtend zoals altijd.
Ik zocht voor mijn denksessie niet het alom bekende ‘huisje op de hei’ op maar zorgde voor een gemakkelijke stoel, een pot thee, heel rustige achtergrondmuziek en pen en papier.
De pc ging niet aan, geen internet en geen telefoon. Ik wilde niet gestoord worden.
Eerst schreef ik al mijn projecten op een (lange) lijst.
Na enig denkwerk kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat ik moest snoeien om mijn aandacht meer op een kleiner aantal projecten te kunnen richten.
In grote letters noteerde ik: Mijn projecten uitmesten !

Mijn projecten uitmesten

Ja, dat is natuurlijk makkelijk gezegd: Mijn projecten uitmesten. Ieder project heeft zijn eigen verhaal, het zijn je kindjes. Hoe ga je uitmesten?
Hierover heb ik het langst nagedacht, tot na de lunch zo ongeveer.
Ten slotte heb ik, na de nodige koppen thee, de projecten in 3 categorieƫn verdeeld.
De A-categorie: mijn beste projecten, die moeten in ieder geval blijven (het zijn er 6).
De B-categorie: mijn slechte projecten, ze lopen van geen kant, ook niet na meerdere pogingen om ze te reactiveren. Deze projecten ga ik niet meer bijwerken (het zijn er 8).
De C-categorie: de twijfelgevallen. Deze projecten lopen niet goed maar ik kan ze gewoonweg (nog) niet op een lager pitje zetten. Ik zie er nog potentieel in, maar wil pas later beslissen (het zijn er 4).

Resultaat

Uiteindelijk hield ik van 18 projecten er 6 over en nog eens 4 waarover ik later zal beslissen.
De komende tijd zal veel tijd vrij komen om de A-categorie, zoals gewenst, meer aandacht te kunnen geven.
Mijn projecten uitmesten: 8 projecten zijn de pineut, ik ga ze afstoten, stopzetten.

Ik ben tevreden met mijn denksessie, die bijna 6 uur duurde.
Die uren zullen uiteindelijk een goede investering blijken te zijn, daarvan ben ik overtuigd.

2 Reacties »

starter op 3 juni 2016 in Algemeen, Tijdmanagement

2 Reacties op “Mijn projecten uitmesten”

  1. Kris reageerde op 05 jun 2016 om 14:52 #

    Een denksessie zou bij mij ook wel nuttig kunnen zijn, maar los daarvan zou ik projecten niet geheel stopzetten. Ze kunnen nog steeds dienst doen om links mee te ruilen of om zaken op uit te testen.
    Ongeveer 2 van de 3 projecten doe het bij mij niet zoals verwacht, maar ze blijven hun nut wel hebben bij andere zaken.

  2. starter reageerde op 05 jun 2016 om 18:06 #

    @Kris: jouw benadering bevalt me wel. Misschien dat ik de projecten die ik wil stopzetten toch nog handhaaf (voor de dingen die jij noemt) maar niet meer bijwerk. Dat vereist wellicht een korte denksessie en een kop thee. šŸ˜‰

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten