Met zijn duizenden naar de Startersdagen

KvK
Creative Commons Licensephoto credit: mystic_mabel
Startersdagen
Een week geleden schreef ik hier over de Startersdagen van de Kamer van Koophandel en dat er meer dan 16.000 aanmeldingen waren voor de 22 locaties binnen Nederland. Dat waren al 6000 meer dan in 2008. Uiteindelijk bezochten afgelopen zaterdag maar liefst 26.000 mensen deze informatiebijeenkomsten.

Ik was er ook
Omdat ook ik overweeg de stap naar de zelfstandigheid te zetten ben ik afgelopen zaterdag naar de startersdag in Urmond geweest. Ik zorgde ervoor, dat ik er om 10.00 uur was zodat ik meteen de eerste lezing van de Kamer van Koophandel kon bezoeken. Op de parkeerplaats merkte ik al, dat ik niet alleen op dat idee was gekomen. Maar ik slaagde er gelukkig in om een plekje te vinden. Dat was ook binnen het geval. Ik was net op tijd om een zitplaats in te kunnen nemen want daarna moest iedereen staan. Het was eigenlijk veel en veel te vol.

Lezing 1
De spreker van de Kamer van Koophandel was heel realistisch en wees op de vele valkuilen voor starters. Hij legde enorm de nadruk op een goede voorbereiding waarbij je ook advies moet inwinnen, bij voorbeeld bij de Kamer van Koophandel waar dat, op afspraak, gratis kan. Conclusie: ga niet over één nacht ijs, ga niet zelfstandig uit frustratie over je huidige werk en als je uiteindelijk meent de juiste motivatie en eigenschappen te hebben doe het dan niet zonder onernemingsplan. De spreker van de KvK verdient een compliment voor de humoristische manier waarop hij deze grote groep mensen toesprak en bespeelde.

Lezing 2
Meteen aansluitend vond de lezing van de belastingdienst plaats. De spreker deed zijn job maar het was saai. Ik heb wel wat dingetjes gehoord die ik nog niet wist maar in zijn totaliteit was het niet boeiend. Wat is blijven hangen? De kilometervergoeding, die in allerlei berekeningen bij de belasting een rol speelt, is € 0,19. Zo nu wist ik tenminste hoeveel ik voor de reiskosten van vandaag kon noteren.

Hierna begonnen beide lezingen voor nieuwe groepen mensen opnieuw en dat zou gedurende de dag nog een paar keer gebeuren. Ik verliet de zaal en begaf me naar de bar voor een kop thee. Daarna bezocht ik het laatste onderdeel van de startersdag.

De beurs
Een 40-tal bedrijven had stands opgebouwd om de starters te ontvangen, om informatie te verschaffen, om folders uit te delen en om wellicht een deal te sluiten. Het aanbod ging van banken en drukkerijen tot boekhoudprogramma’s en vakbonden voor zelfstandigen. Te veel om op te noemen. Zal ik je wat vertellen? Ik heb het er geen 10 minuten uitgehouden. Het was zo ongelooflijk druk op die beurs, ik voelde me bekneld en opgejaagd. Ik heb snel her en der wat folders meegepikt (pennen heb ik laten liggen) en die gratis rekenmachine heb ik in de drukte gemist.

Conclusie
Ik heb geen spijt van het bezoek aan de startersdag. Ik heb er wel wat informatie gekregen die nieuw was voor me. De beurs was veel en veel te druk. In het verleden had de KvK meer locaties in de aanbieding en dat was nu niet het geval. De grote belangstelling kon in Urmond onvoldoende verwerkt worden. Voor Limburg had men of voor een grotere locatie of voor meer locaties moeten kiezen.

2 Reacties »

starter op 10 november 2009 in Starter

2 Reacties op “Met zijn duizenden naar de Startersdagen”

  1. Startersdagen 2010 Kamer van Koophandel | Zelfstandig op internet reageerde op 15 sep 2010 om 08:40 #

    […] nam ik ook de moeite om deze bijeenkomst te bezoeken. Ik schreef mijn ervaringen op in het artikel ‘met zijn duizenden naar de startersdagen’. Het artikel geeft aan wat je zoal kan verwachten op deze […]

  2. Startersdagen 2011 Kamer van Koophandel | Zelfstandig op internet reageerde op 10 okt 2011 om 15:18 #

    […] Ik was zelf ook al eens deelnemer op zo’n dag. Ik schreef mijn ervaringen op in het artikel ‘met zijn duizenden naar de startersdagen’. In het artikel lees je het een en ander over een dergelijke […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten