In de verkeerde vijver vissen

Dit spreekwoord ken je wel. Het is ook toepasbaar op het verkrijgen van links naar jouw website, weblog of webshop. Je kunt er heel wat fouten bij maken.

vissen

in de verkeerde vijver vissen - gevonden op internet

Toen

Toen ik enkele jaren geleden begon met het vinden van websites die een link naar mijn websites wilden plaatsen lette ik niet zo op het thema van die websites. Voor mij telde alleen maar dat ik links kon ruilen. Gaandeweg werd mij steeds meer duidelijk, dat ik in de verkeerde vijver zat te vissen. Een link op een website over sport naar een website van mij over vakanties levert geen bezoekers op en al helemaal geen betere resultaten in de zoekmachines. Een dergelijke linkruil heeft trouwens ook geen meerwaarde voor die website over sport.

Nu

Nu ben ik enkele jaren verder en ben ik heel kritisch bij linkplaatsingen.
Ik spreek nog wel plaatsingen over en weer af met websites maar ik let heel erg op de relevantie, dat wil zeggen, dat de website waarmee ik afspraken maak min of meer hetzelfde thema moet hebben. Pas dan vis ik in de juiste vijver.
Ik kan bij een dergelijke ruil wél op bezoekers rekenen en de zoekmachines waarderen deze linkplaatsing meer.

Ik let overigens op nog meer dingen, dat is allemaal in de laatste jaren gegroeid. Ik vind het ook belangrijk of de website een pagerank heeft en hoe hoog deze is. Ik hecht waarde aan een plaatsing zonder ‘nofollow’ en de pagina met links moet niet overdreven veel andere links bevatten.

Nog een manier

Als je meerdere websites beheert dan is het nóg beter om een A-B-C-linkplaatsing af te spreken. Jij plaatst een link naar een website op website A en die ander plaatst een link terug naar jouw website C. Als die ander ook over meerdere websites beschikt dan kun je veel meer combinaties bedenken. Let ook hier op de relevantie van de websites. Dit soort links worden door de zoekmachines nog meer gewaardeerd.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten