Ik gooi mijn website door de scanner

scanner“Ik gooi mijn website door de scanner” dacht ik onlangs. Ik wilde de website laten voldoen aan de standaard die bestaat voor HTML en XML. Er bestaat hiervoor een internationaal erkende instantie, namelijk W3C. De door deze club ontwikkelde standaarden zorgen ervoor, dat je de code van de website op de juiste wijze hanteert en dat de website internationaal toegankelijk is, dat scripts goed worden uitgevoerd en dat zoekmachines er goed raad mee weten. Maar wat heb ik nu precies gedaan?

De scanner

Ik noem de website van W3C maar even de scanner. Je kunt daar in een ‘validator’ om de beurt de adressen van al je pagina’s ingeven en laten controleren op fouten in de code. Ik heb dat gedaan en ik schrok enorm. Tientallen fouten op iedere pagina en voor mij was niet meteen duidelijk wat allemaal niet goed was. Gelukkig kun je op deze website ook een vinkje plaatsen voor “Clean up Markup with HTML Tidy”. Als je daar een vinkje plaatst dan levert de ‘validator’ een geheel gecorrigeerde en opgeschoonde code van de hele pagina. Je kunt deze kopiĆ«ren en vervolgens in een HTML-Editor plaatsen en eventueel inzetten ter vervanging van de oorspronkelijke pagina.

Het vervolg

Ik heb dat laatste gedaan en op die manier alle pagina’s vervangen. Het was een paar avonden werk maar het geeft een enorm opgeruimd gevoel. Als ik nu een nieuwe pagina maak en aan mijn website toevoeg controleer ik hem meteen. Dat is geen werk. Bovendien geeft de ‘validator’ in de meeste gevallen aan dat er geen enkele fout in mijn pagina zit. Ik heb nog meer websites dan die ene en ik zal ze allemaal in de scanner gooien.

Keurmerk

Als je een website hebt die helemaal voldoet aan de W3C-standaard, dan mag je een kleine button van W3C op je website plaatsen.

Het adres van de scanner:
W3C Validator

1 Reactie »

starter op 19 maart 2010 in Algemeen, Website

1 Reactie op “Ik gooi mijn website door de scanner”

  1. Doe de webscan | Zelfstandig op internet reageerde op 13 aug 2010 om 19:11 #

    […] meldde ik hier, dat ik een van mijn websites ‘door de scanner’ had gegooid en nu lees ik over een geweldige actie van ‘de […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten