Hoe kom ik aan links voor mijn website?

linksJe wilt dat andere websites naar jouw webslite of weblog linken om daarmee ook je positie in de zoekmachines te verbeteren. Ik zal daarover een aantal artikels schrijven.

Hoe kom ik aan links?
Ja, hoe kom ik aan die links? Om te beginnen: je moet er wat tijd in investeren want het komt maar weinig voor, dat websites ongevraagd een link naar jouw website plaatsen. Daar komt nog eens bij, dat relevante links de beste links zijn. Relevante links tellen voor Google & Co vele malen zwaarder. Heb je een website over ‘reizen’ dan moet je proberen dat voornamelijk websites rond het thema ‘reizen’ een link naar jouw website plaatsen. Het hele proces om aan links te komen wordt ‘linkbuilding’ genoemd.

Video linkbuilding
Ik vond bij Youtube een korte video van een bedrijf over met name die relevante links. In het filmpje wordt uitgelegd hoe je kunt nagaan hoeveel websites nu al naar jouw website verwijzen. Er wordt ook uitgelegd hoe je op zoek kun gaan naar websites die voor jou relevante links kunnen opleveren. Zonder reclame te willen maken voor dit bedrijf plaats ik deze video in dit weblog.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

2 Reacties »

starter op 19 november 2009 in Promotie, Weblog, Website

2 Reacties op “Hoe kom ik aan links voor mijn website?”

 1. Rowan reageerde op 07 jan 2010 om 21:35 #

  Ik heb nu al een aantal websites opgebouwd, en daarbij alle factoren toegepast die nodig zijn om je website goed gevonden te laten worden door Google.

  Waar ik nog het meeste tijd aan kwijt was is het verzamelen van links en links ruilen. ik dacht er moet toch een manier zijn om op een veel snellere manier veel links te verkrijgen naar mijn websites.

  Ik ben aan de slag gegaan met het verzamelen van links van algemene websites waar je snel en zonder registratie je links kan plaatsen. Deze websites heb ik allemaal verwerkt in een Link suggestie nieuwsbrief. Hiermee krijg je elke week via de email een lijst met +/- vijfentwintig websites, waar je gratis kunt aanmelden.

  Ik wil jullie ook de mogelijkheid geven om gecontinueerd en snel links te plaatsen naar jullie website. Het bespaard mij inmiddels uren aan zoekwerk en beantwoorden van e-mails met link voorstellen.

  Hoop dat het voor jullie net zoveel betekend als voor mij. Via de onderstaande link kun je jezelf inschrijven:

  http://meerbezoekers.org/meer-bezoekers1/gratis-links-nieuwsbrief.html

  Succes met je website!

  Met de vriendelijke groeten,

 2. Google en humor op de website | Zelfstandig op internet reageerde op 23 mei 2011 om 20:04 #

  […] dan zien zoekmachines dat graag en je landt op een hogere plek (ranking) in de zoekresultaten. In ‘hoe kom ik aan links voor mijn website?’ lees je er meer […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten