Help…waar zijn mijn favorieten?

favorietenHet is een half jaar geleden. Toen crashte mijn computer. Wat ik ook deed, ik kreeg de kist niet meer aan de gang. Heel vervelend als je voor je ‘ondernemen op internet’ afhankelijk bent van de pc.

Nieuwe computer

Uiteindelijk moest ik overgaan tot de aanschaf van een nieuwe computer. Gelukkig lukte dat binnen twee dagen. Daarna begon het monnikenwerk. Onmisbare programma’s installeren, backups (vanaf de externe harde schijf) terugzetten, mailprogramma configureren enz. enz. Zoiets duurt wel even.

Mijn favorieten

Je kunt niet veel zonder al die verzamelde favorieten in je browser. Dus zoek je in je backups van de oude pc naar het bookmarks-bestandje (van Internet Explorer). Via de internet-browser kun je die dan importeren. Ik had altijd trouw mijn favorieten via die functie geëxporteerd en ook nog backups ervan gemaakt. Maar wat ik ook deed, het lukte van geen kant. Dat bestandje ‘bookmarks’ (van Internet Explorer) wilde maar niet geïmporteerd worden. Het lukte ook niet om het te openen. Uiteindelijk heb ik al mijn pogingen na enkele weken opgegeven en ben ik begonnen om al mijn favorieten opnieuw te verzamelen.

De aanhouder wint

Ik kon het gedurende de voorbije maanden niet laten zo af en toe dat oude bestandje in mijn (oude) backup op te zoeken en het maar weer eens te proberen. Ik miste mijn oude favorieten nog altijd (het aanleggen van een nieuwe verzameling kost heel veel tijd). Vorige week was het weer eens zover, dat ik mijn kansen waagde om het bestand te openen. Ik kwam op het idee om het via een andere browser te proberen. Ik gebruikte daarvoor ‘Opera’. Het leek me eigenlijk onmogelijk maar tot mijn grote verbazing lukte dat. Plotseling zag ik in die browser al mijn oude (en o zo geliefde) favorieten verschijnen.

Microsoft kent zijn eigen producten niet

Het is toch bijna niet te geloven. Internet Explorer is van Microsoft. Je maakt netjes backups van de favorieten en dan kun je deze na een nieuwe installatie van de Internet Explorer van Microsoft niet importeren en dus ook niet openen. Dan gebruik je (min of meer op goed geluk) een browser van concurrent Opera en het lukt. Ik begrijp het nu nog niet. Maar misschien iets om te onthouden voor het geval je zoiets overkomt.

3 Reacties »

starter op 10 februari 2010 in Algemeen, Persoonlijk

3 Reacties op “Help…waar zijn mijn favorieten?”

 1. Kris reageerde op 10 feb 2010 om 22:22 #

  Toen ik je post begon te lezen wou ik je Opera aanraden, maar toen ik verder las bleek dit niet meer nodig.

  Ik ben ook fervent Opera gebruiker en ben er heel tevreden over. Op sommige punten lopen zij zelfs voor op Internet Explorer heb ik al gemerkt. Jammer dat deze browser nog in de minderheid is, en niet wordt ondersteund door google, vooral als je gebruik maakt van diensten zoals adsense/adwords is dit een spijtige zaak.

  Naast het in-/exporteren van favorieten, vind ik ook de wachtwoordmanager een gemak: ook deze kan je exporteren en nadien terugzetten!

  Maargoed, dit begint bijna op reclame te lijken, maar ik mag toch wel eens zeggen dat ik daar tevreden over ben 😉

 2. Rob reageerde op 20 okt 2016 om 17:08 #

  Ondanks dat dit al een vrij oud bericht is, toch een reactie. Onderaan lees je waarom.

  De truc is inderdaad al je favorieten importeren in een andere browser dan Explorer, welke dan ook. Dan Explorer opnieuw instaleren, en dan weer uit die andere browser je favorieten ‘terughalen’ door ze te importeren in Explorer.

  Maar let op! Ook als je wisselt van bijv. gewone schijf naar SSD raak je veel kwijt bij Microsoft. Je mail, je favo’s, je programma’s. Ik ben Office volledig kwijt.

 3. starter reageerde op 20 okt 2016 om 17:50 #

  @Rob: dank voor de reactie. Blijkbaar is de inhoud van dit oudere artikel nog steeds actueel want het wordt wel vaker bezocht. Dank ook voor jouw tip over de wisseling van een gewone schijf naar ssd.

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten