Google Adwords gratis uitproberen

google Een starttegoed van 50 Euro biedt Google aan nieuwe adverteerders om het Google Adwords-programma uit te proberen. Ik heb dat ook gedaan om mijn website over eilanden te promoten.

Na de aanmelding op de website van Adwords kom je in een werkomgeving waar je advertenties kunt formuleren en vele andere instellingen al dan niet kunt maken. Bovendien stuurt Google je 5 weken lang wekelijks een mail met allerlei hulpitems om de werkwijze van Google Adwords steeds beter te leren kennen.

Inmiddels is mijn advertentie online en wordt op de zoekpagina’s van Google vertoond als bezoekers van Google bepaalde zoekwoorden ingeven. Ik merk, dat ik nog veel moet leren want mijn opgegeven zoekwoorden zijn blijkbaar niet sterk genoeg want mijn advertentie is op 1 en 2 september slechts 234 keer vertoond en 15 keer aangeklikt. Het kan ook zijn, dat ik de tekst van de advertentie moet aanpassen. Dat kan ook tussendoor.

Je betaalt overigens niet voor de vertoningen van de advertentie maar voor de kliks. De kosten voor de genoemde kliks bedragen 5,66 euro. Mijn starttegoed is dus nog niet op en ik kan nog even vooruit. Als het geld op is zal ik nagaan of ik mijn Adwords-campagne voortzet of beƫindig. Ik kan dan eventueel geld bijstorten om de advertentie te verlengen of om nieuwe advertenties aan te maken.
Wil je ook Adwords voor een bestaande website uitproberen dan wacht niet te lang want het gratis starttegoed is niet altijd beschikbaar.

Hier kun je reageren »

starter op 3 september 2009 in Promotie

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten