Foto’s voor mijn website

madeiraVoor mijn websites ben ik steeds weer op zoek naar foto’s. Mijn webprojecten zijn toeristisch georiënteerd en dan is het nog eens extra van belang, dat de bezoekers foto’s kunnen zien van hun mogelijke vakantiebestemming. Ik ben deze keer op een voor mij ongebruikelijke manier op zoek gegaan.

Eigen foto’s op website

Ik ga meestal op deze manier te werk: Voor bijna al mijn webprojecten heb ik de bestemmingen zelf bezocht en heb ik er ook foto’s gemaakt. Deze foto’s gebruik ik vervolgens op de verschillende websites. Bovenstaande foto heb ik op het Portugese eiland Madeira gemaakt en deze staat ook op mijn webproject over Madeira. Bij het gebruik van eigen foto’s is het uiteraard wel van belang dat de foto’s van enige kwaliteit zijn.

Vreemde foto’s op de website

In een eerder artikel heb ik het al gehad over gratis foto’s voor weblog of website, zeker een goed startpunt voor als je op zoek bent naar foto’s en die je zelf niet hebt.
Toch is er nog een andere manier om aan foto’s te komen. Ik heb vorige week aan de uitbreiding van een webproject gewerkt waarvoor ik foto’s van een aantal objecten nodig had, waarvan ik zelf geen foto’s bezit.
Ik besloot om het eens op een andere, voor mij ongebruikelijke, manier aan te pakken om aan foto’s te komen. Ik ben lid van de foto-website van Flickr en ik heb daar wat rondgeneusd bij andere deelnemers.
Flickr heeft miljoenen foto’s van foto-amateurs. Mijn rondneuzen had al snel succes want ik vond voor al mijn objecten passende en goede foto’s. Nu mag je niet zomaar foto’s van anderen gebruiken, je kunt dan grote problemen krijgen. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de verschillende makers van de foto’s gemaild. Ik heb hen gevraagd om toestemming voor plaatsing (met vermelding van naam en eventueel van hun website).
Ik heb 6 mensen benaderd en ik had binnen één dag antwoord van iedereen. Ik kreeg, tot mijn grote verrassing en ook wel verbazing, van iedereen toestemming om de foto te plaatsen. Twee fotomakers vonden het zelfs een grote eer, dat ik hun foto wilde plaatsen.
Weet je wat ook nog een aardig bijkomend effect is? Zes mensen zijn geconfronteerd met mijn webproject, dat ze zeker in de gaten zullen houden, omdat hun foto op die website staat. Misschien zijn ze zelfs zo trots dat ze hun kennissen op mijn website zullen wijzen.

Conclusie

De test met Flickr is een succes geweest. Ik heb foto’s van goede kwaliteit gevonden en mag ze gratis gebruiken. Dat betekent, dat ik in de toekomst, bij gebrek aan eigen foto’s, vaker deze weg zal inslaan.

Hier kun je reageren »

starter op 16 mei 2011 in Weblog, Website

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten