De geboorte van een bedrijf

ballonnenIk heb vandaag toch maar enkele ballonnen opgehangen want ik kan melding maken van de geboorte van een nieuw bedrijf. Ik heb de stap gezet.

Bedrijf starten

Na veel nadenken en veel voorbereidingen is op 1 januari 2010 mijn bedrijfje gestart. Ik ben nu zzp’er (zelfstandige zonder personeel). Na ongeveer 9 maanden informatie verzamelen, gesprekken voeren, workshops bezoeken en het ontwikkelen van een concept ben ik eind december naar de Kamer van Koophandel gestapt en heb ik mijn bedrijfje laten inschrijven. Voorzien van een KvK-nummer en registratienummer van de belastingdienst verliet ik trots het gebouw van deze instelling.

Prioriteiten stellen

Ik zal nu uitvoering gaan geven aan de zaken die ik in het ondernemingsplan (belangrijk om dat vooraf te maken) heb opgenomen. Mijn to do-lijst is erg lang en ik heb deze voorzien van prioriteiten. Die prioriteiten staan nu dus nummer 1. Die prioriteiten heb ik voorzien van deadlines. Data waarop ze afgehandeld moeten zijn. Het betreft een aantal nieuwe projecten op internet die op 1 februari en op 1 maart operationeel moeten zijn.

Bedrijf en financi├źn

Er moeten dingen aangeschaft worden, van logo tot briefpapier, van visitekaartjes tot boekhoudprogramma en nog veel meer. Ik zal dus ook moeten investeren om op termijn inkomsten te kunnen vergaren. Voorlopig doe ik mijn bedrijfje parttime, dus naast mijn eigenlijke werk. Dat betekent veel avond- en weekendwerk om alles af te krijgen. Ik moet er ook rekening mee houden dat het bedrijfje niet levensvatbaar is. Ook dat kan natuurlijk in deze tijd van kredietcrisis. Desondanks heb ik de stap gewaagd en richt ik me voor de volle 100% op het welslagen van mijn business.

1 Reactie »

starter op 5 januari 2010 in Financieel, Persoonlijk, Starter

1 Reactie op “De geboorte van een bedrijf”

  1. Nieuw project in startblokken | Zelfstandig op internet reageerde op 07 dec 2011 om 20:14 #

    […] var addthis_config = {"data_track_clickback":false};Iets meer dan een maand geleden schreef ik over de geboorte van een bedrijf en bedoelde daarmee mijn eigen […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten