Bezoek aan de Dutch Tourism Expo

vakantiebeurs
Net als in voorgaande jaren bezocht ik onlangs de vakdag van de vakantiebeurs in Utrecht. Inmiddels is de naam voor deze vakdag omgedoopt tot ‘Dutch Tourism Expo’. Of deze naamswijziging effect heeft beschrijf ik in dit korte verslag.

Van Vakantiebeurs naar Dutch Tourism Expo

Laat ik maar meteen aangeven, dat mij ontgaat waarom de organisatoren de naam hebben veranderd. Wellicht was bij dit besluit doorslaggevend, de internationale uitstraling die men wilde bereiken. Op zich een goed streven maar ik moet toch zeggen, dat het aantrekken van meer en betere exposanten niet is gelukt. Zeker, er zijn internationale standhouders, maar die waren er voorheen ook al. Er ontbreken gewoonweg nog steeds te veel Europese regio’s op deze beurs. We zullen zien of de naamswijziging in 2013 tot meer resultaat leidt. In dat geval lever ik mijn kritiek meteen in.

Bezoek waardevol?

Ondanks het ontbreken van belangrijke regio’s op deze beurs is een bezoek best waardevol.
Als je werkzaam bent in de reissector kun je op deze beurs nieuwe informatie verzamelen, nieuwe trends zien en inspiratie opdoen. Ik gebruik de beurs ook om nieuwe contacten te leggen en om oude contacten even aan te spreken. Bij de oude contacten heb ik deze keer zaken aangekaart die ik in de voorbije maanden tegenkwam en die sneller opgelost raken in een persoonlijk gesprekje. Ik heb de ervaring dat dit soort zaken via mail en/of telefoon veel langer duren.

Contacten

Ik heb bij 4 oude contacten korte gesprekken gevoerd over resp. affiliate-marketing, reisbestemmingen of samenwerking. Binnen 2 dagen na de beurs had ik al van 2 bedrijven een bevredigend antwoord. Bij de nieuwe contacten is het begrijpelijk dat het allemaal wat langer duurt, maar ook daar heb ik er vertrouwen in dat iets gaat gebeuren.

Aanbod

Ik gaf al aan, dat er nogal wat vakantieregio’s in Europa ontbreken. Ik wil hier Groot-BrittanniĆ« toch even apart vermelden. Als je bedenkt, dat nogal wat Nederlanders hun vakantie doorbrengen in dat land, dan valt met name hier het aantal exposanten wat tegen.

Hier kun je reageren »

starter op 16 januari 2012 in Algemeen

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten