13 Weken Plan – Terugblik week 9 t/m 13

Zoals ik hier al eerder schreef werk ik op dit moment met een ’13 weken plan’. Ik heb al het werk waar ik niet echt aan toekwam verzameld en over 13 weken verdeeld. Op die manier heb ik weekdoelen geformuleerd en probeer ik dat werk eindelijk af te krijgen. Ik schreef hier al korte terugblikken tot en met week 8. Vandaag sluit ik de reeks af met een terugblik op de weken 9 tot en met 13 en geef ik een algemene evaluatie.

Week 9 t/m 13

Algemeen
Het verliep een beetje anders dan in eerste opzet gehoopt. Ik heb wel wat dingen moeten verplaatsen of moeten afvoeren. Toch was het ook nu weer prettig om dagelijks bezig te zijn met een gesteld weekdoel. Het werken met een weekdoel is dus een goede keuze.

Week 9: Uitbouw project
Ik had me voorgenomen om een slapend project nieuw leven in te blazen en er flink mee aan de slag te gaan. Enerzijds moest ik me verder bekwamen in het werken met het Content Management System ‘drupal’ en anderzijds moest ik zorgen voor content voor deze website. Ik had eigenlijk al bij het opnemen van dit project in het 13 weken plan zo mijn bedenkingen. En die zijn uitgekomen. Na twee dagen ploeteren heb ik besloten om dit project slapende te houden, althans voorlopig. Het werken met drupal was op zich niet het probleem maar het vergaren van de goede content. Bovendien is het een project dat redelijk ver weg staat van mijn eigen belevingswereld. Dat maakt het extra moeilijk. Bij het doorgaan met het project zou de tijdsinvestering enorm zijn en die zou wederom ten koste gaan van alle andere projecten waarmee ik wel ‘een klik’ heb.

Week 10: Praktijk
Zoals ik eerder aangaf is het idee van een eigen praktijk voorlopig in de ijskast gestopt. Ik heb deze week benut om alle lopende projecten aan een grondige inspectie te onderwerpen. Ik heb me met name bezig gehouden met het optimaliseren van kleurstellingen op websites, met zoekwoorden, met navigatie en met nieuwe inhoud. Ook heb ik deze week een workshop over ‘internetmarketing’ bezocht. Ik wist al het nodige van wat er werd verteld maar ik heb beslist ook nieuwe dingen geleerd.

Week 11: Nieuw project
Ik heb het Portugese eiland Madeira meerdere keren bezocht en ik wilde al langer een vakantie-website over dit eiland maken. Hiervoor heb ik gedurende deze week een passend design gezocht en gevonden, een opzet voor de website gemaakt en eerste inhoud geplaatst. Het is de bedoeling dat dit nieuwe project op 1 januari 2011 online gaat. Ik zal er de komende weken nog het nodige aan moeten doen.

Week 12: Uitloopweek
Deze week heb ik gebruikt om een aantal nieuwsbrieven te versturen en om een tweetal actuele projecten (rond Kerstmis en rond wintersport) actueel te houden en uit te breiden. Daarnaast heb ik elke vrije minuut ingezet om verder te werken aan het Madeira-project.

Week 13: Renovatie
In deze week zou ik me bezig houden, zo was het plan, met het onder de loep nemen van een drietal projecten die ik in het verleden iets heb verwaarloosd. Toch moest ik opnieuw mijn plan bijstellen. Ik merkte dat het toch belangrijker was om door te werken aan het nieuwe Madeira-project. Die drie projecten lopen niet weg en komen op een ander moment aan de orde. Het nieuwe project heeft prioriteit.

Evaluatie 13 Weken Project
Ondanks de regelmatige aanpassing van het plan ben ik meer dan tevreden. Het is ook niet erg als je het plan moet aanpassen. Er kunnen zich omstandigheden voordoen die je dwingen om dat te doen. Aan het begin van die 13 weken weet je immers niet alles wat je ‘onderweg’ tegenkomt. Je moet wel, zo vind ik, dringende redenen hebben om het plan aan te passen.
Ik mag stellen, dat ik dingen heb bereikt in die 13 weken die ik als uiterst positief beoordeel.
Er zijn dingen gerealiseerd die al maanden lagen te wachten. Doordat ik ze nu als weekdoel had opgenomen kwamen ze aan de orde.
Ik heb het ook als prettig ervaren om grotere stappen binnen een project te kunnen zetten dan dat ik dat voorheen deed. Hierdoor merk je ook sneller resultaten binnen dat project.
Het voelt trouwens ook beter. Je ervaart kleine succesjes en je hebt het gevoel dat je veel minder ‘van de hak op de tak’ bezig bent.
Ik heb me voorgenomen over een aantal weken een volgend 13 Weken Plan te gaan opstellen. Door alles wat ik nu heb ervaren zal dat waarschijnlijk nog beter werken dan deze eerste editie.

Hier kun je reageren »

starter op 15 december 2010 in Algemeen, Persoonlijk, Tijdmanagement

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten