13 Weken Plan – Terugblik week 5 t/m 8

Zoals ik hier eerder al schreef werk ik op dit moment met een ’13 weken plan’. Daartoe heb ik al mijn werk waar ik niet echt aan toekwam verzameld, gesorteerd, gerubriceerd en over 13 weken verdeeld. Door het stellen van weekdoelen probeer ik die werkzaamheden eindelijk af te krijgen. Ik schreef hier al een korte terugblik over week 2,3 en 4. Vandaag geef ik een korte stand van zaken na 8 weken.

Week 5 t/m 8

Algemeen
Ook nu weer was het prettig om dagelijks bezig te zijn met het weekthema. Op zich is dat een goede keus. Het blijft goed om grotere stappen binnen een project te kunnen maken en daardoor sneller resultaat te zien.

Week 5: Uitloopweek
Week 4 was ook al een uitloopweek, een week om zaken uit de voorgaande weken verder af te ronden, te verfijnen. Omdat ik echter een gedeelte van week 4 en week 5 met vakantie was viel die uitloopweek wat kort uit. Daarom heb ik die uitloopweek uitgesmeerd over 2 weken. Je hebt op die dagen even geen druk van een weekthema en kunt veel tijd besteden aan het afronden van zaken die zijn blijven liggen in de voorgaande weken. De vakantie naar het eiland Rhodos heeft trouwens idee├źn opgeleverd voor een nieuw project in de loop van 2011.

Week 6: Thema-pagina
Ik ben de hele week ’s ochtends bezig geweest met het actualiseren van een reeds bestaande website. Deze website gaat over Kerstmis en is seizoensgebonden. Bovendien had ik me voorgenomen die hele site om te bouwen, te vernieuwen. Dat is redelijk gelukt. Ik zag aan het einde van de week wel, dat er nog wat fine-tuning nodig was.

Week 7: Praktijk
Door persoonlijke omstandigheden heb ik vooralsnog moeten besluiten de voorbereidingen voor een geplande eigen praktijk op een laag pitje te zetten. Ik kan daarover hier geen verdere uitleg geven. Wel is het zo, dat ik daardoor deze week verder kon gebruiken om de thema-pagina van week 6 verder af te ronden. In deze week heb ik ook een aantal nieuwsbrieven van andere websites opgesteld en verstuurd.

Week 8: Uitloopweek
Zonder die uitloopweken binnen het 13 Weken Plan zou ik mijn draai niet vinden. Er blijven iedere week wel dingen liggen en dan is een uitloopweek een prima moment om die zaken alsnog af te ronden. Enerzijds werk je in de thema-weken aan een gesteld doel en anderzijds heb je in de uitloopweek de kans om de puntjes op de i te zetten. In week 8 heb ik alle projecten van de voorbije 7 weken nog wat aandacht gegeven, zodat ik vanaf deze week (week 9) volledig aan een aantal nieuwe weekdoelen kan gaan werken.
Hierover zal ik zeker weer een verslag publiceren.

Hier kun je reageren »

starter op 17 november 2010 in Algemeen, Persoonlijk, Tijdmanagement

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten