13 Weken Plan – Terugblik week 2, 3 en 4

Eerder kondigde ik hier aan, dat ik met een ’13 weken plan’ zou gaan werken. Daartoe heb ik al mijn werk netjes verzameld, gesorteerd, gerubriceerd en over 13 weken verdeeld. De reden is om zodoende meer orde te krijgen in mijn werkzaamheden en door het stellen van weekdoelen ook meer af te krijgen. Over de eerste week deed ik al verslag. Vandaag geef ik een korte stand van zaken na 4 weken.

Week 2 t/m 4

Algemeen
Het was, net als in week 1, prettig om te ervaren dat het dagelijks bezig zijn met het weekthema een goede keus is. Ik kan grotere stappen binnen een project maken dan voorheen. Gevolg daarvan is ook, dat je sneller resultaat ziet. Door dingen over langere tijd uit te smeren duurt het ook langer voordat iets af is. Dan duurt het dus ook langer voordat je resultaat ziet. Het concentreren in één week kan zelfs tot een flow leiden waardoor je echt geconcentreerd rond een thema bezig bent.
Week 2: thema-pagina
Het betreft een website die al langer bestaat rond wintersportvakanties. Deze website heb ik gedurende de week een opfrisbeurt gegeven, ik heb alle pagina’s geoptimaliseerd voor zoekmachines, ik heb het complete reisaanbod vernieuwd en ik heb een tekstschrijver gezocht om teksten over wintersport te schrijven. Dat is gelukt en deze teksten worden voor 1 november op de website geplaatst. Ook heb ik een advertentiecampagne voor Google Adwords voorbereid die ik in november wil opstarten. Ik ben niet helemaal klaar maar het betreft kleinigheden die ik de komende weken nog (tussendoor) zal afronden.
Week 3: praktijk
Ik ben de hele week ’s ochtends bezig geweest met het uitzoeken van gegevens voor de opzet van een praktijk voor coaching (ik laat het vakgebied even buiten beschouwing). Hiervoor moest ik nogal wat vakliteratuur lezen en me verdiepen in belastingtechnische zaken om uiteindelijk tot een aanzet voor een ondernemingsplan te kunnen komen. Dat is gelukt.
Week 4: uitloopweek
In deze week heb ik allerlei zaken uit de weken 1 en 2 verder aangepakt. Ik moet zeggen, dat dit slechts ten dele tot afronding heeft geleid. Er blijven nog dingen liggen tot de volgende uitloopweek in week 9. Ik heb in week 4 ook mijn studiereis voorbereid. Deze reis staat in het teken van oriëntatie op een nieuw project dat ik in week 11 zal aanpakken. Ik bezoek, ook als vakantie trouwens, een eiland. Ik zal daar ter plekke op zoek gaan naar de nodige informatie. Mijn ervaring is dat je met webprojecten een zekere klik moet hebben om ze succesvol te laten zijn. Een bezoek aan dat eiland kan tot die klik leiden.

Week 5

De rest van deze week ben ik dus weg. Volgende week meld ik me weer in dit weblog.

1 Reactie »

starter op 11 oktober 2010 in Algemeen, Persoonlijk, Tijdmanagement

1 Reactie op “13 Weken Plan – Terugblik week 2, 3 en 4”

  1. 13 Weken Plan - Terugblik week 5 t/m 8 | Zelfstandig op internet reageerde op 03 jan 2011 om 20:39 #

    […] probeer ik die werkzaamheden eindelijk af te krijgen. Ik schreef hier al een korte terugblik over week 2,3 en 4. Vandaag geef ik een korte stand van zaken na 8 […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten