13 Weken Plan – Terugblik week 1

Vorige week kondigde ik hier aan, dat ik met een ’13 weken plan’ zou gaan werken. Daartoe heb ik al mijn werk netjes verzameld, gesorteerd, gerubriceerd en over 13 weken verdeeld. De reden is om zodoende meer orde te krijgen in mijn werkzaamheden en door het stellen van weekdoelen ook meer af te krijgen. De eerste week is klaar en dan is het tijd om de balans van die week op te maken.

De eerste week

Algemeen:
Het was even wennen om plotseling alle ochtenden rond een weekthema te werken. Toch heb ik deze werkwijze als positief en rustgevend ervaren. Nu kon ik me volledig op een thema concentreren en daar alles aan doen. Andere dingen moesten dan tot ’s middags wachten of ze werden netjes opgeborgen totdat ze in het 13 weken plan aan de beurt komen (daarom ligt het plan zichtbaar in de buurt van mijn werkplek).
Thema-website
Voor deze week stond een thema-website met Content Management System (CMS) op het programma. Deze website heb ik al een tijdje in mijn bezit en ik kwam er maar niet toe om ze operationeel te maken. Door er een week lang aan te werken kan ik zeggen, dat de website nu werkt. Toch ben ik er niet in geslaagd mijn werk af te krijgen. Ik ben bij voorbeeld in het geheel nog niet aan linkbuilding en promotie toe gekomen. De oorzaak daarvan is, dat ik voor een deel van mijn werk rond die website afhankelijk ben van iemand die veel weet van dit speciale CMS. Iedere keer als ik een probleempje tegenkwam moest ik contact opnemen met die iemand. En je weet hoe dat gaat. Het duurt weer een halve of hele dag voordat je verder kunt. Dat gegeven heb ik enigszins onderschat. Ik heb er wel weer het een en ander van geleerd en dat is ook toepasbaar in andere weken. Conclusie: mijn weekdoel heb ik niet helemaal bereikt. De werkzaamheden die nog verricht moeten worden staan nu genoteerd voor de uitloopweek (week 4).

13 weken plan

Toen ik mijn besluit nam om met een 13 weken plan te gaan werken realiseerde ik me ook wel, dat het niet meevalt om 13 weken vooruit te plannen. Er kan van alles gebeuren, er kan van alles tussen komen.
Het plan mag niet star zijn, je moet er flexibel mee kunnen omgaan. In de eerste week is me duidelijk geworden (ook door een mail van Kristof), dat ik mijn planning enigszins moest aanpassen. Dat is niet erg en moet kunnen, als je uiteindelijk maar na 13 weken je ‘einddoel’ bereikt en niet teveel schrapt.
Na enig denkwerk ziet mijn plan er nu zo uit:

  • 1. Thema-pagina
   Ik heb al wat langer een thema-website in mijn bezit die volledig in een CMS (Content Management System) werkt. Ik ben er tot nu toe niet in geslaagd deze website operationeel te maken. Ik wil deze website compleet op de wintersport richten.
  • 2. Thema-pagina
   Het betreft een reeds lopend project dat helemaal geactualiseerd moet worden en waar beslist meer bezoekers moeten komen.
  • 3. Praktijk
   Ik denk aan het opzetten van een eigen praktijk (dit heeft niets met internet te maken) op het gebied van coaching. Hiervoor moet een opzet komen. Ik houd het bewust een beetje vaag.
  • 4 en 5. Uitloopweek / Studiereis
   Deze weken heb ik gecombineerd. Ik besteed deze weken aan het afronden van zaken die zijn blijven liggen in de voorbije weken. Bovendien verstuur ik nieuwsbrieven aan de abonnees van verschillende websites. De studiereis (ook een beetje vakantie) omvat een eiland-bezoek met het oog op een nieuw project dat ik in week 11 wil realiseren.
  • 6. Kerstmis
   Dit project heb ik naar voren gehaald omdat het seizoensgebonden is. Ik zal in deze week mijn bestaand webproject rond Kerst op de nieuwste stand brengen.
  • 7. Praktijk
   Zie week 3.
  • 8. Alpen
   Ik noem het voornemen van deze week maar even ‘Alpen’ omdat het met die bergketen te maken heeft.
  • 9. Uitloopweek
   Zie week 4.
  • 10. Praktijk
   Zie week3.
  • 11. Nieuw project
   Ik kan er niet teveel over verklappen maar ik loop al maanden rond met een idee voor een nieuw project. Deze week moet de basis-website online komen. Hiervoor maakte ik in week 4/5 een studiereis.
  • 12. Uitloopweek
   Zie week 4. Ik heb deze uitloopweek met opzet na week 11 geplaatst omdat het nieuwe project zeker nog aandacht nodig heeft.
  • 13. Renovatie
   Ik zal gedurende deze week een drietal webprojecten eens heel goed onder de loep nemen. Ik heb ze de afgelopen tijd wat verwaarloosd en daar wil ik een einde aan maken. Bovendien zal ik deze week gebruiken om het 13 Weken Plan te evalueren. Wat viel tegen, wat beviel goed? Ga ik door op deze manier?

Week 2

In week 2 staat, volgens het nieuwe plan, weer een thema-pagina op het programma. Het is een lopende website die geactualiseerd moet worden, geoptimaliseerd moet worden en waar meer bezoekers moeten gaan komen. Deze zaken hebben deze week de volle aandacht. Volgende week breng ik weer verslag uit van mijn vorderingen.

1 Reactie »

starter op 20 september 2010 in Algemeen, Persoonlijk, Tijdmanagement

1 Reactie op “13 Weken Plan – Terugblik week 1”

 1. 13 Weken Plan - Terugblik week 2, 3 en 4 | Zelfstandig op internet reageerde op 22 feb 2011 om 19:16 #

  […] en door het stellen van weekdoelen ook meer af te krijgen. Over de eerste week deed ik al verslag. Vandaag geef ik een korte stand van zaken na 4 […]

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt functionele, analytische en tracking cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen om uw internetgedrag te volgen en u gepersonaliseerde advertenties te tonen binnen en/of buiten onze website. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten